Student Center @ the Post Office Facility Renovation | Arizona State University

Student Center @ the Post Office

Project Description

In 2012, a section of the historic U.S. Post Office was re-imagined to provide meeting space as well as encourage community engagement, interaction and connection among the students enrolled in academic programs at ASU’s Downtown Phoenix location.

The Student Center @ the Post Office provides opportunities for events and social gatherings, while the student engagement space increases student involvement through leadership and employment opportunities.

Notable features include:

  • a large student lounge
  • multipurpose ballroom
  • convenience store
  • recreation room and game zone
  • multiple conference rooms

Post Office energy saving features

A number of energy saving features that include natural day lighting, energy efficient lighting systems and low-flow water fixtures

Post Office multipurpose room and wired lounge space

Multipurpose room and wired lounge space

Post Office recreation room and game zone

Recreation room and game zone

Project Details

LocationDowntown Phoenix
Gross Square Footage20,500
Total Project Cost$4,767,525
ArchitectHolly Street Studios
Construction TeamCaliente
Project Start DateMarch 2012
Project End DateSeptember 2012
Funding SourceStudent Facilities Fee