Century Hall Residential Facility | Arizona State University

Century Hall

Project Description

The Century Hall residential facility at ASU Polytechnic creates an environment where freshmen live with other students who share a similar major, interact with faculty members and have access to academic resources and student services outside of the classroom.

The three-story, 306-bed, 84,657-square-foot residential facility features a community kitchen, two multipurpose rooms, a group study room and a small collaborative engineering studio known as the Solution Space studio. Each floor features a student activity lounge, a laundry area and quiet study rooms. Outside the common area, there are two gas grills, seating space, and a courtyard. Each wing features three student activity lounges, one on each floor for pool, foosball and table tennis. In addition, each floor includes a TV, two quiet study rooms, and a laundry area.

Century Hall engineering studio

Collaborative engineering studio known as the Solution Space studio

Century Hall lobby courtyard

Outside common area with two gas grills, seating space and a courtyard

Century Hall meets LEED silver specifications

Meets LEED silver specifications

Project Details

Location Polytechnic
Gross Square Footage 84,657
Total Project Cost $14,500,000
Architect RSP Architects
Construction Team CORE Construction
Project Start Date June 2011
Project End Date August 2012
Funding Source Third Party